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SUPPLEMENTAL/BID BULLETIN

BID BULLETIN NO. 01
29 September 2020

Name of Project: Supply, Delivery, Installation, Test and Commissioning of One
(1) Unit Diesel Generator Set System Including its Ancillaries
and/or Accessories with Rehabilitation of Generator and
Switchgear Rooms of TESDA Central Office Main Building

Approved Budget for the Contract: P3,788,177.04
During the pre-bid conference held on 24 September 2020 and pursuant to Section
22.5 of the 2016 Revised Implementing Rules and Regulations of Republic Act No.

9184, the following queries or request for clarification of the prospective bidders are
hereby clarified:

1. Integrated Power & Control Provider

REQUIREMENT No. 2 of the Requirements of a Service Provider under
Section VI of the Bidding Documents

Must possess an active Philippine Construction
Accreditation Board (PCAB) License as provided for under
Republic Act 4566 or the Contractors’ Law to give
assurance that qualified and quality service shall be
provided.

QUERY #1 To clarify, what particular PCAB License Size Range and
| Category is you're looking for? Our company Integrated
| Power & Control Provider, Inc., have a PCAB License Small
' B Category A Specialty in Electrical Works, is that

' acceptable?

RESPONSE The minimum required PCAB license is Category Small B.

REQUIREMENT No. 5 of the Requirements of a Service Provider under |
Section VI of the Bidding Documents

The brand of the Generator Set and ATS offered must be
in the Philippine market for at least fifteen (15) years or
preferably European or US brand.

QUERY # 2 To clarify, if you can relax the brand of Generator Set and |
ATS for at least 5 years in the Philippine Market. Also, if
country of origin like China or South Korea is acceptable
for Generator Set only.
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2.

RESPONSE

After due consideration and in coordination with the End-
user and TWG, the BAC decided to amend the
requirement under No. 5 of Section VI. Schedule of
Requirements of the Bidding Documents into:

ORIGINAL AMENDED i
The brand of the The brand of the
Generator Set and ATS Generator Set and ATS
offered must be in the offered must be in the
Philippine market for at Philippine market for at
least fifteen (15) years or | least ten (10) years.
preferably European or
US brand.

REQUIREMENT

No. 6 of the Requirements of a Service Provider under
Section VI of the Bidding Documents

Certification from the manufacturer that the brand of the
Generator Set and Automatic Transfer Switch being
offered has been in the Philippine Market for the last
fifteen years.

QUERY # 3 To clarify, if Certification for ATS is issued only by the
Authorized Distributor in the Philippines is acceptable?

RESPONSE The certification issued by the authorized distributor
specifically for the Generator Set and ATS is acceptable |
provided with a valid proof of authorization from the |
manufacturer.

Innovalite Inc.

REQUIREMENT

No. 5 of the Requirements of a Service Provider under
Section VI of the Bidding Documents

The brand of the Generator Set and ATS offered must be {
in the Philippine market for at least fifteen (15) years or |
preferably European or US brand. ;

QUERY #1

Since this equipment will be always OEM re-branding |
based of the Manufacturer principal supplier who will be
producing the assembly of the equipment. We would like to
clarify if the brand of the Engine and the Alternator is main
consideration for Philippine Market or preferably European
or US Brand.

RESPONSE

The requirement of at least ten (10) years in the Philippine '
market refers to the Generator Set and ATS which includes |
the engine, alternator and all other parts. '




REQUIREMENT

For the Step-Load Acceptance Test to be]
conducted for the testing of the generating set

QUERY # 2 We would like to clarify if you required the
contractor shall have mandatory requirement of In-
house load bank Step loading test minimum rating
300KW?

RESPONSE Yes.

The Test Load Acceptance Test is included in the
Test Parameters as provided for in the Bid
documents and is required to be performed by the
winning bidder prior acceptance of delivery.

For the information and guidance of all concerned.

DDG LINA C. SARMIENTO
Chairperson
Bids and Awards Committee ‘ﬂ
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